zox.gr / TV / Σωτήρης Κοντιζάς: Τον ήθελε η παρουσιάστρια, τον «έκοψε» η παραγωγή (vid)
TV

Σωτήρης Κοντιζάς: Τον ήθελε η παρουσιάστρια, τον «έκοψε» η παραγωγή (vid)

Ο Σωτήρης Κοντιζάς ήταν ο κύριος υποψήφιος για την εκπομπή, αλλά η παραγωγή δεν "πέρασε" το αίτημα της παρουσιάστριας.

Σωτήρης ΚοντιζάςΟ σεφ μπαίνει καθημερινά στις οθόνες μας μέσω του MasterChef. Η παρουσία του στην τηλεόραση έχει «εκτοξεύσει» τις μετοχές του, όσον αφορά τη ζήτηση για τις υπηρεσίες του.

Πριν από το MasterChef, ο Σωτήρης Κοντιζάς θα μπορούσε να βρίσκεται στο επιτελείο της εκπομπής της Τζένης Μπαλατσινού. Όπως αποκάλυψε η ίδια, είχε εντυπωσιαστεί από τις ικανότητές του, επισκεπτόμενη το εστιατόριό του.

Η Τζένη Μπαλατσινού είχε προτείνει τον ίδιο στην παραγωγή, αλλά οι ιθύνοντες δεν ικανοποίησαν το αίτημά της.

Όπως αναφέρει η ίδια: «Είχα πάει στο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά που έκανε εξαιρετικό φαγητό και τότε είχα πει στην παραγωγή να κάνουμε δοκιμαστικό να τον πάρουμε. Δεν άρεσε στην παραγωγή. Και τώρα είδανε τι καριέρα έχει κάνει».

πηγή: zappit.gr Ποιος είναι ο Σωτήρης Κοντιζάς

Mε πατέρα Έλληνα και Γιαπωνέζα μητέρα, ο Σωτήρης Κοντιζάς έμαθε από μικρός να συνδυάζει μέσα του κουλτούρες αλλά και πολλά διαφορετικά προσόντα, που τον έκαναν να πειραματιστεί από νωρίς σε διαφορετικά πεδία, πριν καταλήξει να αφοσιωθεί στην τέχνη της μαγειρικής.

Στο μενού της ζωής του θα βρεις το πτυχίο του από το τμήμα Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου, την εργασία του ως μεταφραστή ιαπωνικής γλώσσας στους Ολυμπιακούς της Αθήνας, ένα σύντομο πέρασμα από τον τραπεζικό κλάδο.

Ξεκινώντας το 2007 πλάι στον Χριστόφορο Πέσκια και διανύοντας μία ανοδική πορεία σε γνωστά εστιατόρια της Αθήνας, αποφάσισε να δοκιμαστεί στην ευρωπαϊκή σκηνή, ξεκινώντας από την Κοπεγχάγη, όπου για δύο χρόνια θήτευσε πλάι στους μεγάλους chef Rasmus Kofoed και Torsten Vildgaard μπαίνοντας στα βαθιά της υψηλής κουζίνας και γαστρονομίας, εξασφαλίζοντας έτσι τη …μεταγραφή του στο περίφημο The Ledbury του Λονδίνου πλάι στον Brett Graham.

Ήταν φυσικό η τόσο εντυπωσιακή, γρήγορη και -πλούσια σε γνώση- πορεία του, να τον χρίσει το ίδιο γρήγορα Head Chef σε ένα από τα πιο trendy εστιατόρια της Αθήνας, το “Nolan”, όπου και μπορεί κανείς να δοκιμάσει τις γευστικές προτάσεις αυτού του star της κουζίνας.