zox.gr / MEDIA / ΕΡΤ: Πολυδιάστατη για όλους – Πρεμιέρα για το «Better Love» της Κατερίνας Ντούσκα
MEDIA

ΕΡΤ: Πολυδιάστατη για όλους – Πρεμιέρα για το «Better Love» της Κατερίνας Ντούσκα

Παρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μουσικής το νέο πρόγραμμα της ΕΡΤ για μια τηλεόραση πρωτοπόρα, πολυφωνική, που αγκαλιάζει τον πολιτισμό, την ψυχαγωγία, τον αθλητισμό και την ενημέρωση.

Παρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μουσικής το νέο πρόγραμμα της ΕΡΤ για μια τηλεόραση πρωτοπόρα, πολυφωνική, που αγκαλιάζει τον πολιτισμό, την ψυχαγωγία, τον αθλητισμό και την ενημέρωση.

Το πρόγραμμα της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης ενισχύεται με νέες δημοφιλείς σειρές, βραβευμένες παραγωγές ελληνικού και ξένου κινηματογράφου, 168 ελληνικά και ξένα ντοκιμαντέρ, ειδικά αφιερώματα, 17 ώρες καθημερινού ζωντανού ενημερωτικού προγράμματος και πέντε πολυθεματικά δελτία ειδήσεων, ψυχαγωγία, πολιτισμό, Web TV, την πρώτη υβριδική πλατφόρμα στην ελληνική τηλεόραση και βέβαια, το καινούργιο αθλητικό κανάλι ΕΡΤ SPORTS που φιλοξενεί τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα.

«Η ΕΡΤ δείχνει να έχει κατανοήσει πλήρως τα σημάδια των καιρών, επενδύει σε ζωντανό πρόγραμμα που έχει αθλητικό πρόγραμμα και βέβαια έχει πολύ καλές σειρές ψυχαγωγίας. Αποκτούν ακόμη πιο σημαντική ταυτότητα τα κανάλια της ΕΡΤ2 και της ΕΡΤ3 και το ΕΡΤ Sports.

Είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι, διότι η ΕΡΤ πραγματικά ανταποκρίνεται στον θεσμικό της ρόλο, έχει μια ποικιλία και έναν πλουραλισμό και στο περιεχόμενο, παρέχει συνεχή ενημέρωση με 24ωρο ζωντανό πρόγραμμα, όλοι οι άνθρωποι της ΕΡΤ, πραγματικά κάνουν εξαιρετική δουλειά και βεβαίως υπάρχει πεδίο δόξης λαμπρό, ιδιαίτερα στον τομέα της παραγωγής πρωτότυπου περιεχομένου (μυθοπλασίας) όπου εκεί νομίζω πρέπει να επενδύσουμε περισσότερο στο μέλλον» δήλωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Λευτέρης Κρέτσος.

O κ. Κρέτσος, απευθυνόμενος προς τους διαφημιστές, ανέφερε ότι το πρόγραμμα της ΕΡΤ «είναι πλούσιο, υψηλής ποιότητας και ανταγωνιστικό. Προσφέρει ένα πρόγραμμα με όλες τις πιθανές τεχνολογίες μετάδοσης, αυτή τη στιγμή έχει τις καλύτερες ξένες σειρές από τους μεγαλύτερους κολοσσούς και παραγωγούς, το πιο πλούσιο αθλητικό πρόγραμμα, ζωντανή ενημέρωση και κάλυψη 24 ώρες, ντοκιμαντέρ υψηλής ποιότητας και αισθητικής.

Είναι ένα πρόγραμμα που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις ιδιωτικές και δημόσιες τηλεοράσεις του εξωτερικού. Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και συγκεκριμένα στην παραγωγή πρωτογενούς περιεχομένου, μυθοπλασία που σκαλίζει την ιστορία, αναδεικνύει την ιστορία και το φυσικό μας κάλλος, την ομορφιά αυτής της χώρας, και βέβαια να παράγουμε αυτό το περιεχόμενο όχι μόνο για τους κατοίκους αυτής της χώρας, αλλά γιατί όχι και για την παγκόσμια κοινότητα. Και επομένως, για να μπορέσουμε να το κάνουμε αυτό θα πρέπει να κάνουμε μεγάλες επενδύσεις, χρειαζόμαστε μεγαλύτερη ευελιξία και λειτουργικότητα και η απάντηση σε αυτό θα είναι η νέα θυγατρική της ΕΡΤ. Ένα νομοσχέδιο που ετοιμάζουμε και θα είναι σύντομα σε δημόσια διαβούλευση και περιμένουμε και τα δικά σας σχόλια για να έχουμε μεγαλύτερη ευελιξία». «Έχουμε όλες τις δυνατότητες και το ιστορικό βάθος να ανταποκριθούμε στις σύγχρονες προκλήσεις: Η ΕΡΤ είναι ένας δημόσιος, οικείος θησαυρός, είναι περιουσία του ελληνικού λαού, μια πολύτιμη οικονομική, πολιτιστική και διπλωματική δύναμη» κατέληξε ο κ. Κρέτσος.

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, Γιάννης Δρόσος, ανέφερε ότι «η ΕΡΤ παρουσιάζει σήμερα το αποτέλεσμα δύσκολων προσπαθειών της περιόδου, μετά την επαναλειτουργία της, που συνέπεσε με τα χρόνια της οικονομικής ανέχειας και επιβεβλημένης, καθόλου επιλεγμένης λιτότητας και επιβαρύνθηκε με τη σκοτεινή κληρονομιά της αποτρόπαιης εποχής του μαύρου.

Στην προσπάθειά της η ΕΡΤ στηρίχθηκε στην αποφασιστικότητα των πολιτικών της προϊσταμένων, του Νίκου Παππά, του Λευτέρη Κρέτσου και βέβαια προσωπικά του ίδιου του πρωθυπουργού. Λάθη και αστοχίες αναπόφευκτα μέσα σε τόσο δύσκολες και πολύπλοκες συνθήκες βαρύνουν πάντως εμάς, τις διοικήσεις της ΕΡΤ. Και μια ευχή για το μέλλον: μας ζητούν ευελιξία αίλουρου, αλλά καμιά φορά μας αφήνουν με πόδια δεινόσαυρου. Μήπως πρέπει κάποια στιγμή να το ξαναδούμε;» Ευχαρίστησε, επίσης, τις πολιτικές δυνάμεις, κόμματα και προσωπικότητες της δημοκρατικής αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι «σε καμία περίπτωση, η πλουραλιστική παρουσία στην ΕΡΤ δεν είναι κάποια παραχώρηση που κάνει η ΕΡΤ. Είναι δικαίωμα όλου του δημοκρατικού κόσμου. Πολλοί μας τιμούν με την κριτική τους και άλλοι μας περιβάλλουν με αδιαφορία, αλλά και η όποια πολεμική, ακόμα και αν είναι υπερβολική και μας πικραίνει, έχει κάτι και αυτή να μας πει.

Εμείς ξέρουμε να ακούμε και τους ακούμε όλους, ακόμα και τις σιωπές τους. Αλλά δεν υπάρχει μόνο η πολιτική. Υπάρχουν δημόσια αγαθά που δεν είναι για πούλημα και που μόνο μια δημόσια τηλεόραση μπορεί να προσφέρει: Υπάρχει η κοινωνία, ο πολιτισμός, η ψυχαγωγία, ο αθλητισμός και η τηλεοπτική τεχνολογία του μέλλοντος, ένας τομέας που είμαστε χρόνια μπροστά. Και για αυτά θα πάρετε μια πρώτη γεύση στη συνέχεια, γιατί αυτά είναι μόνο η αρχή».

O κ. Δρόσος αναφέρθηκε στην πρώτη παρουσίαση του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Eurovision, επισημαίνοντας ότι «στον διαγωνισμό δεν μετέχουμε απλώς για τη συμμετοχή, αλλά για μία νίκη. Η χώρα μας, οι άνθρωποί μας χρειάζεται περισσότερο από άλλοτε μια τέτοια νίκη, γιατί τώρα, βγαίνοντας από την κρίση, μια νότα χαράς και επιτυχίας, ένα «ναι μπορούμε» μετρά πολύ βαθύτερα» τόνισε ευχαριστώντας την Κατερίνα Ντούσκα για τη συμμετοχή της.