zox.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Εφαρμογές κινητά: Έξι applications που χρειάζεται κάθε φοιτητής
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εφαρμογές κινητά: Έξι applications που χρειάζεται κάθε φοιτητής

Εφαρμογές για κινητά υπάρχουν πολλές. Τα τελευταία χρόνια, μπορούν να καλύψουν και τις ανάγκες κάθε φοιτητή.

Χρήσιμες εφαρμογές για τα κινητά τηλέφωνα υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες. Πλέον, μπορούν και οι απανταχού φοιτητές να λάβουν… χείρα βοηθείας από το κινητό τους.

Στα αντίστοιχα app stores υπάρχουν δεκάδες applications τα οποία μπορούν να αποτελέσουν το δεξί χέρι κάθε φοιτητή. Ωστόσο, έξι εφαρμογές μπορούν να θεωρηθούν ως οι πιο χρήσιμες για κάθε φοιτητή που… σέβεται τον εαυτό του.

e-Food

Ο μέσος φοιτητής δεν ξέρει να μαγειρεύει ή ξέρει να μαγειρεύει μόνο μακαρόνια και ρύζι και έτσι καταφεύγει στο delivery.

Το e-Food παίρνει τη διεύθυνσή σου και βρίσκει για εσένα όλα τα καταστήματα που στέλνουν (φαγητό, καφέ, γλυκά κ.λπ.) στην περιοχή σου, ενώ συγχρόνως θα σου εμφανίσει και όλες τις προσφορές που αυτά έχουν.

Επιπλέον, αρκετά από τα μαγαζιά της λίστας συνεργάζονται με το e-Food και σε τυχαίες ώρες και μέρες συμμετέχουν στην «Τυχερή Πινιάτα» προσφέροντας χαμηλότερες τιμές. Mondly

Πολλοί θεωρούν ότι τα φοιτητικά χρόνια είναι τα καλύτερα για να μάθεις νέα πράγματα και κυρίως ξένες γλώσσες, αλλά τα φροντιστήρια κοστίζουν.

Το Mondly είναι μία δωρεάν εφαρμογή που σου δίνει τη δυνατότητα να επιλέξεις ανάμεσα σε 32 γλώσσες (ισπανικά, ιταλικά, ρώσικα, αραβικά, τούρκικα κ.λπ.), τις οποίες θα μαθαίνεις τόσο γραπτά, όσο και προφορικά, καθώς σταδιακά θα ανεβαίνεις επίπεδα και θα συναγωνίζεσαι τους άλλους χρήστες της εφαρμογής σε μία εθνική και σε μία παγκόσμια κατάταξη. Citationsy

Αν είσαι φοιτητής ήδη το ξέρεις, αν είσαι πρωτοετής σύντομα θα το μάθεις, ότι πολλά μαθήματα απαιτούν τη συγγραφή εργασιών και ότι σε αυτές τις εργασίες ένα από τα δύσκολα κομμάτια, όσο και αν δεν τους φαίνεται, είναι η βιβλιογραφία και οι παραπομπές, καθώς στον εκάστοτε καθηγητή δεν αρκεί απλά το όνομα του συγγραφέα και ο τίτλος του βιβλίου και ούτε μπορείς να τα γράψεις με όποια σειρά θέλεις.

Εδώ, λοιπόν, έρχεται το Citationsy, η εφαρμογή που απλά με ένα σκανάρισμα του barcode δημιουργεί την κατάλληλη για τα ακαδημαϊκά πρότυπα παραπομπή και μάλιστα σε όποιο από τα 1.500 διαφορετικά στιλ, που διαθέτει, επιθυμείς. Evernote

Η κατάλληλη εφαρμογή, αν θες να αποθηκεύσεις και να οργανώσεις τις σημειώσεις σου – ή αυτές που δανείστηκες από κάποιον συμφοιτητή σου. Εντός της μπορείς να γράψεις, να περάσεις αρχεία word και PDF, να αποθηκεύσεις ηχογραφήσεις διαλέξεων, αλλά και να μετατρέψεις φωτογραφίες σημειώσεων σε αρχεία PDF. Trip Advisor

Μπορεί το TripAdvisor οι περισσότεροι να το έχουν στο μυαλό τους ως μία χρήσιμη εφαρμογή για τους τουρίστες, αλλά στην πραγματικότητα είναι απαραίτητο για τον καθένα μας και ιδιαίτερα για τον φοιτητή που μόλις πήγε σε μια νέα πόλη.

Σε αυτή την εφαρμογή μπορείς να βρεις όλα τα είδη καταστημάτων εστίασης και για όλα τα γούστα, δραστηριότητες, αλλά και μέρη για να πας απλά μία βόλτα. Ουσιαστικά είναι η κατάλληλη εφαρμογή για να γνωρίσεις την πόλη σου είτε ζεις καιρό σε αυτήν, είτε μόλις εγκαταστάθηκες. Studdle

Το Studdle είναι η ελληνική εφαρμογή που φέρνει στο κινητό σου ό,τι ένας φοιτητής πρέπει να ελέγχει λίγο-πολύ καθημερινά.

Συγκεκριμένα, εδώ μπορείς να βρεις τις ανακοινώσεις, το πρόγραμμα του εξαμήνου, αλλά και της εξεταστικής, χάρτη για τη σχολή και τα βιβλιοπωλεία που θα επισκεφτείς για να πάρεις τα συγγράμματά σου, τους τρόπους πρόσβασης στη σχολή με τα ΜΜΜ και όλα τα στοιχεία της γραμματείας. Επιπλέον, μέσα από την εφαρμογή έχεις πρόσβαση τόσο στο e-class, όσο και στο my studies, καθώς και στο forum του τμήματός σου, αν υπάρχει.