zox.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Γαρίδες: Το εναλλακτικό πιάτο για όλες τις εποχές
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γαρίδες: Το εναλλακτικό πιάτο για όλες τις εποχές

Οι γαρίδες είναι... εδώ και σας προσφέρουν εναλλακτική λύση, ιδίως αν δεν θέλετε να φτιάξετε ξανά... τα ίδια.

Οι γαρίδες σαγανάκι αποτελούν ένα λατρεμένο και συνάμα… εναλλακτικό γεύμα για την Καθαρά Δευτέρα. Ιδίως για όσους έχουν βαρεθεί το χταπόδι με το κοφτό μακαρονάκι.

Η συνταγή δεν είναι ιδιαίτερα απαιτητική και το αποτέλεσμα δικαιώνει κάθε προσπάθεια!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε

15-20 γαρίδες
⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3-4 ντομάτες φρέσκιες ή

2 φλιτζ. σάλτσα από φρέσκιες ντομάτες
1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
100γρ. φέτα τριμμένη
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη

Η εκτέλεση της συνταγής

Καθαρίζουμε τις γαρίδες από το εντεράκι τους.

Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και την πιπεριά (αν χρησιμοποιούμε). Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τις ντομάτες κονκασέ. Τις προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με τα μπαχαρικά και λίγο νεράκι.

Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 15 λεπτά και προσθέτουμε τις γαρίδες. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 6 λεπτά, μέχρι να γίνουν κόκκινες οι γαρίδες.

Προσθέτουμε την φέτα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.