zox.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Skype: Βιντεοκλήσεις με 50 συμμετέχοντες στο άμεσο μέλλον
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Skype: Βιντεοκλήσεις με 50 συμμετέχοντες στο άμεσο μέλλον

Το Skype αναβαθμίζει τη δυνατότητα συμμετοχών στις βιντεοκλήσεις του, διπλασιάζοντας τον αριθμό των επαφών που μπορούν να μπουν στα conferences.

Το Skype αναβαθμίζεται λίαν συντόμως, καθώς η Microsoft θέλει να το επαναφέρει στη… δημοσιότητα.

Η εταιρεία δοκιμάζει μια αλλαγή που επιτρέψει την αύξηση του αριθμού των συμμετεχόντων από 25 σε 50, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το enternity.gr.

Αυτό θα βοηθήσει μικρομεσαίες επιχειρήσεις να βασίζονται ακόμα περισσότερο στο Skype για την πραγματοποίηση τηλεδιασκέψεων και θα αφήσει πίσω την Apple που έχει ως όριο τα 32 άτομα στις κλήσεις μέσω FaceTime.

Η Microsoft διαχειρίζεται τον αριθμό των κλήσεων στέλνοντας ειδοποιήσεις στους συμμετέχοντες, οπότε δε χρειάζεται η εφαρμογή να καλεί τον καθένα ξεχωριστά. Αν βέβαια κάποιοι δεν αποκριθούν στην ειδοποίηση, είναι δυνατή η απευθείας κλήση τους.

Skype: Πληροφορίες για την υπηρεσία

Το Skype είναι μια εξαιρετικά δημοφιλής εφαρμογή VoIP με εκατομμύρια χρήστες από όλον τον κόσμο. Αρχικά ήταν για επικοινωνία από Η/Υ σε Η/Υ. Πλέον προσφέρει κλήσεις σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, σε οποιοδήποτε δίκτυο τηλεφωνίας, σταθερής και κινητής, με χαμηλές χρεώσεις, Instant Messenger, δυνατότητα αποστολής SMS, αποστολής αρχείων και δυνατότητα συνδιάσκεψης. Διατίθεται σε εκδόσεις για Windows, Mac και Linux και για τις πλατφόρμες φορητών συσκευών Android, και iOS όπως επίσης και στην κονσόλα βιντεοπαιχνιδιών της MIcrosoft, Xbox One,

Το Skype εφαρμόζει επιχειρηματικό μοντέλο freemium. Μεγάλο μέρος της υπηρεσίας είναι δωρεάν, αλλά η πίστωση Skype ή μια συνδρομή απαιτείται για να καλέσετε σταθερό ή κινητό τηλέφωνο. Στα τέλη του 2010, υπήρχαν πάνω από 660 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως, με περισσότερους από 300 εκατομμύρια εκτιμώμενους ενεργούς κάθε μήνα από τον Αύγουστο του 2015. Σε ένα σημείο τον Φεβρουάριο του 2012 υπήρχαν 34 εκατομμύρια χρήστες ταυτόχρονα στο διαδίκτυο στο Skype. Πρώτα κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 2003, το Skype δημιουργήθηκε από τον Σουηδό Niklas Zennström και τον Dane Janus Friis, σε συνεργασία με τους Ahti Heinla, Priit Kasesalu και Jaan Tallinn, Εσθονοί που ανέπτυξαν το backend που χρησιμοποιήθηκε και στην εφαρμογή Kazaa. Το Σεπτέμβριο του 2005, το eBay απέκτησε το Skype για 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τον Σεπτέμβριο του 2009, η Silver Lake, Andreessen Horowitz και η Canada Investment Plan Investment Board ανακοίνωσαν την εξαγορά του 65% του Skype για 1,9 δισ. Δολάρια από το eBay, το οποίο απέδωσε στην επιχείρηση αξία 2,92 δισ. Δολαρίων. Η Microsoft αγόρασε το Skype τον Μάιο του 2011 για 8,5 δισ. Δολάρια. Η έδρα του τμήματος του Skype είναι στο Λουξεμβούργο, αλλά το μεγαλύτερο μέρος της ομάδας ανάπτυξης και το 44% του συνόλου των υπαλλήλων του τμήματος βρίσκονται ακόμα στο Ταλίν και το Τάρτου της Εσθονίας. Το Skype επιτρέπει στους χρήστες να επικοινωνούν μέσω του Διαδικτύου με φωνή χρησιμοποιώντας ένα μικρόφωνο, ένα βίντεο χρησιμοποιώντας μια κάμερα web και μέσω άμεσων μηνυμάτων.

Οι κλήσεις Skype-to-Skype σε άλλους χρήστες είναι δωρεάν, ενώ οι κλήσεις σε σταθερά τηλέφωνα και κινητά τηλέφωνα (μέσω παραδοσιακών τηλεφωνικών δικτύων) χρεώνονται μέσω ενός συστήματος λογαριασμού χρήστη με χρέωση που ονομάζεται Skype Credit.

Ορισμένοι διαχειριστές δικτύων έχουν απαγορεύσει το Skype σε εταιρικά, κυβερνητικά, οικιακά και εκπαιδευτικά δίκτυα, αναφέροντας λόγους όπως ακατάλληλη χρήση πόρων, υπερβολική χρήση εύρους ζώνης και προβλήματα ασφάλειας.

Παρουσίασε αρχικά ένα υβριδικό σύστημα peer-to-peer και client-server. Έχει τροφοδοτηθεί εξ ολοκλήρου από υπερφόρδων που λειτουργούν από τη Microsoft από το Μάιο του 2012. Οι κοινοποιήσεις μαζικής επιτήρησης του 2013 αποκάλυψαν ότι η Microsoft είχε χορηγήσει στους οργανισμούς πληροφοριών μυστική πρόσβαση σε υπερκείμενα και περιεχόμενο επικοινωνίας Skype.

Σε ολόκληρο το 2016 και το 2017, η Microsoft επανασχεδίασε την υπηρεσία με έναν τρόπο που το μετέφερε από την υπηρεσία peer-to-peer σε μια κεντρική υπηρεσία Azure και προσαρμόζει τις διεπαφές χρήστη των εφαρμογών για να κάνουν τα μηνύματα με βάση το κείμενο πιο εμφανή από τις φωνητικές κλήσεις.

Το Skype για Windows, iOS, Android, Mac και Linux έλαβε σημαντικές, ορατές επισκευές.