zox.gr / TV / Alpha: Σαρώνει ο Άκης Πετρετζίκης και το Kitchen Lab
TV

Alpha: Σαρώνει ο Άκης Πετρετζίκης και το Kitchen Lab

Απόλυτα ικανοποιημένοι είναι στον Alpha με τα νούμερα που καταγράφει ο Άκης Πετρετζίκης με το Kitchen Lab.

Στον Alpha δεν μπορούν παρά να είναι ικανοποιημένοι με την πορεία της εκπομπής «Kitchen Lab», την οποία παρουσιάζει ο Άκης Πετρετζίκης.

Οι μετρήσεις της Κυριακής, επιβεβαίωσαν το σαρωτικό πέρασμα του Kitchen Lab από τη μεσημεριανή ζώνη. Συγκεκριμένα, η εκπομπή μαγειρικής του Άκη Πετρετζίκη σημείωσε 18.2% κατά μέσο όρο και τερμάτισε πρώτη στη ζώνη της.

Στη δεύτερη θέση βρίσκουμε άλλο ένα πρόγραμμα του Alpha, το «Καλύτερα δε γίνεται». Η Ναταλία Γερμανού, διατηρεί και αυξάνει τα ποσοστά της, παρά την είσοδο του Πέτρου Κωστόπουλου με το Όλα Λάθος στο Open TV.

Στην τρίτη θέση τερμάτισε το Dot. του ΣΚΑΪ με 8.2%, ενώ το Όλα Λάθος ήταν… τελευταίο και καταϊδρωμένο, με 5.8%, με το Traction να σημειώνει 6.6%. Alpha: Νικητής το μεσημέρι της Κυριακής

Kitchen Lab 18,2%
Καλύτερα δε γίνεται 18,1%
Dot. 8,2%
Τraction 6,6%
Όλα λάθος 5,8%

Kitchen Lab: Πληροφορίες για την εκπομπή του Alpha

«Αν επιλέξεις τα κατάλληλα υλικά και ακολουθήσεις ένα-ένα τα βήματα, δεν γίνεται παρά να πετύχει η συνταγή»!

Με αυτή τη συμβουλή, o Άκης Πετρετζίκης ανοίγει το… εργαστήρι μαγειρικής του. Το «Kitchen Lab», ο προσωπικός του χώρος απ’ όπου αντλεί έμπνευση για τις συναρπαστικές συνταγές του, γεμίζει μυρωδιές και γεύσεις. Αρχισυνταξία: Νάσια Κόλλια

To Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Μαρτίου στις 16:50, o Άκης Πετρετζίκης παρουσιάζει στο «Kitchen Lab» δύο παραδοσιακά μενού.

Το Σάββατο μαγειρεύει μαστέλο Σίφνου, πατσαβουρόπιτα και το κλασικό κέικ σοκολάτας. Πρώτη συνταγή, το μαστέλο, το οποίο ο Άκης φτιάχνει με αρνάκι. Αφού κόψει το κρέας σε κομμάτια, τα μαρινάρει σε κόκκινο κρασί και τα βάζει στη γάστρα όπου προσθέτει άνηθο, σκόρδο και δεντρολίβανο. Έπειτα ετοιμάζει μια γρήγορη ζύμη, με την οποία «σφραγίζει» την ένωση της γάστρας με το καπάκι της και σιγοψήνει το αρνάκι ώσπου να γίνει τρυφερό και ζουμερό. Στο τέλος, το σερβίρει με πουρέ πατάτας. Ακολουθεί η πατσαβουρόπιτα με τραγανό, χρυσαφένιο φύλλο κρούστας. Ο Άκης φτιάχνει πρώτα τη γέμιση με ποικιλία τυριών, αυγά και γιαούρτι. Τοποθετεί στο ταψί τα φύλλα πατσαβουριαστά, προσθέτει τη γέμιση και ψήνει την πίτα.

Το μενού της ημέρας ολοκληρώνεται με ένα κλασικό κέικ σοκολάτας. Αφού ετοιμάσει το μείγμα, ο σεφ το βάζει στη φόρμα και το ψήνει. Μόλις το βγάλει από τον φούρνο, το πασπαλίζει με ζάχαρη άχνη και κακάο, και απλώνει λιωμένη κουβερτούρα.

Την Κυριακή, παραμονή της 25ης Μαρτίου, ο Άκης προτείνει ένα νηστίσιμο μενού τριών πιάτων.

Αρχικά μαγειρεύει μανιτάρια στιφάδο με μπόλικα κρεμμυδάκια, μέσα σε πλούσια σάλτσα ντομάτας με μπαχαρικά, κόκκινο κρασί και μέλι. Τα συνοδεύει με ρύζι μπασμάτι και φέτα και παρουσιάζει μία νόστιμη, εναλλακτική συνταγή όπου τα μανιτάρια αντικαθιστούν το κρέας. Για δεύτερο πιάτο φτιάχνει μύδια κοκκινιστά. Βράζει πρώτα baby πατάτες και κολοκυθάκια, μέσα σε σάλτσα ντομάτας. Στη συνέχεια προσθέτει κάππαρη κι ελιές, και τα ψήνει στον φούρνο μαζί με τα μύδια. Τα σερβίρει ζεστά και τα γαρνίρει με φρέσκο κρεμμυδάκι και μαϊντανό.

Για επιδόρπιο ετοιμάζει νηστίσιμη τούρτα black forest, έναν συνδυασμό από αφράτο παντεσπάνι, σοκολάτα και βύσσινο.