zox.gr / TV / Δάφνη Μπόκοτα: «Όταν μου είπαν να παρουσιάσω τη Eurovision, πάγωσα…» (vid)
TV

Δάφνη Μπόκοτα: «Όταν μου είπαν να παρουσιάσω τη Eurovision, πάγωσα…» (vid)

H Δάφνη Μπόκοτα μίλησε στον τηλεοπτικό φακό και ανακάλεσε στη μνήμη της την πρώτη φορά που παρουσίασε τον μουσικό διαγωνισμό της Eurovision.

Η Δάφνη Μπόκοτα μίλησε στην κάμερα του Happy Day και στον Μιχάλη Πλεμμένο για την Eurovision.

Η δημοφιλής παρουσιάστρια αναφέρθηκε στην πρώτη φορά που κλήθηκε να παρουσιάσει τον μουσικό διαγωνισμό. Μάλιστα, δεν δίστασε να χαρακτηρίσει αυτή της την εμπειρία ως τραγική.

«Όταν μου πρότειναν να παρουσιάσω την Eurovision πάγωσα. Μετά, όμως, ενθουσιάστηκα. Η πρώτη φορά που παρουσίασα την Eurovision ήταν τραγική. Όταν άκουσα από το studio της Αγίας Παρασκευής «είσαι στον αέρα», είπα τώρα λιποθυμώ. Ούτε ήξερα τι γινόταν. Μπορεί να επιστρέψω στην παρουσίαση, ποτέ δεν ξέρεις.

Ο γιος μου έχει φάει κάποιες άσχημες φάσεις από τη μαμά του, από συμμαθητές, από ερωτήσεις, από πίεση, αλλά είμαστε εδώ και τα έχει ξεπεράσει. Και τώρα ακόμα, όταν κυκλοφορούμε και με σταματάνε… Μικρότερος, όταν μας σταματούσαν έλεγε μόνος του: «Το τσίρκο Μπόγκοτα ήρθε στην πόλη σας».

Ποια είναι η Δάφνη Μπόκοτα

H Δάφνη Μπόκοτα είναι παρουσιάστρια της ελληνικής τηλεόρασης. Είναι γνωστή στην Ελλάδα για την παρουσίαση επί 18 χρόνια του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision.

Η Δάφνη γεννήθηκε στο Κουκάκι και σπούδασε γαλλική και αγγλική φιλολογία. Στη συνέχεια παρακολούθησε σεμινάρια σε θέματα εκπαίδευσης και γλωσσολογίας στη Σορβόννη.

Αρχικά ως ερμηνεύτρια συμμετέχει το 1983 στον ελληνικό τελικό του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού Τραγουδιού με το τραγούδι «Ιουλιέτα», μη καταφέρνοντας ωστόσο να αποτελέσει την επίσημη ελληνική υποψηφιότητα.

Έπειτα το 1985 κυκλοφορεί τον πρώτο της δίσκο με το Διονύση Τσακνή. Το 1987 κυκλοφορεί το δεύτερο δίσκο της με τίτλο το όνομα της, από τον οποίο ξεχώρισαν τα τραγούδια Ντίβα (με τους Σαμποτέρ) και Βίπερ Νόρα. Την ίδια χρονιά μετά από εξετάσεις ορθοφωνίας και γνώσεων προσλαμβάνεται στην ΕΡΤ ως εκφωνήτρια. Εργάστηκε για 3 χρόνια στο ραδιόφωνο και στη συνέχεια ανέλαβε την παρουσίαση του προγράμματος της κρατικής τηλεόρασης.

Το 1987 αντικαθιστά τη Μακώ Γεωργιάδου στην παρουσίαση της Eurovision μέχρι και το 2004. Το 1993 αναλαμβάνει την παρουσίαση της ευρωπαϊκής συμπαραγωγής Παιχνίδια Χωρίς Σύνορα, ενώ παράλληλα ασχολείται με τη συγγραφή σεναρίων – ένα από αυτά, το Βασίλης, Ιάσων και Ντόκυ με πρωταγωνιστές το Μίμη Χρυσομάλλη και το Γιώργο Παρτσαλάκη προβλήθηκε από τη συχνότητα του ANT1.

To 1995 αναλαμβάνει την επιμέλεια και την παρουσίαση της εβδομαδιαίας εκπομπής λόγου και τέχνης, Εκτός, ενώ το 1996-97 διατέλεσε διευθύντρια διαφήμισης και δημοσίων σχέσεων της ΕΡΤ.

Την τηλεοπτική περίοδο 2003-2004 συμμετέχει ως κριτής στο talent show «Eurostar» που σαν στόχο είχε την ανάδειξη του εκπροσώπου της Ελλάδας στη Eurovision (τελικά έγινε απ’ ευθείας ανάθεση στον Σάκη Ρουβά).

Την επόμενη περίοδο 2004-05 λαμβάνει μέρος ως κριτής στο Fame Story, από το οποίο θα αποχωρήσει για την προετοιμασία της ελληνικής συμμετοχής στη Eurovision. Τελικά αντικαταστάθηκε στην παρουσίαση του διαγωνισμού από την Αλεξάνδρα Πασχαλίδου.

Το 2002 εξελέγη δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων με τον συνδυασμό του Χρήστου Παπουτσή, ενώ το 2006 εξελέγη δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Πειραιά με τον συνδυασμό του Παναγιώτη Φασούλα. Το 2008 παραιτήθηκε από τη θέση της προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Πειραιά.

Το 2006 κυκλοφόρησε το βιβλίο 18 Χρόνια Eurovision με τις αναμνήσεις της από το διαγωνισμό. Είναι επίσης μεταφράστρια λογοτεχνικών βιβλίων. Ανάμεσα σε άλλα, το 1994 μετάφρασε το βιβλίο Το Αριστερό μου Πόδι του Κρίστι Μπράουν.