zox.gr / ΤΑΙΝΙΕΣ / Toy Story 4: Ο Κιάνου Ριβς είναι ένα παιχνίδι από τον Καναδά
ΤΑΙΝΙΕΣ

Toy Story 4: Ο Κιάνου Ριβς είναι ένα παιχνίδι από τον Καναδά

Toy Story 4: Ο Ντουκ Καμπούμ λοιπόν είναι ένα παιχνίδι από τη δεκαετία του 1970. Ο Κιάνου Ριβς θα του δανείσει τη φωνή του.

Στο πρώτο πλήρες τρέιλερ για το «Toy Story 4» οι θαυμαστές της κινηματογραφικής σειράς κινουμένων σχεδίων της Pixar μπορούν επιτέλους να ρίξουν μια ματιά στην ιστορία της νέας ταινίας και να γνωρίσουν επιτέλους τον πολυαναμενόμενο χαρακτήρα στον οποίο δανείζει τη φωνή του ο Κιάνου Ριβς.

Ο Ντουκ Καμπούμ λοιπόν είναι ένα παιχνίδι από τη δεκαετία του 1970 και βρίσκεται στο ψυχαγωγικό πάρκο που δείχνει η Μπο Πιπ στα παιχνίδια. Για την ιστορία αναφέρουμε ότι ο χαρακτήρας είναι βασισμένος στον σπουδαιότερο κασκαντέρ του Καναδά, πατρίδα επίσης και του Ριβς.

«Από την πρώτη φορά που ο σκηνοθέτης Τζος Κούλεϊ και εγώ μιλήσαμε με τον Κιάνου για τον ρόλο, εκείνος έγινε Ντουκ Καμπούμ» λέει ο παραγωγός Τζόνας Ριβέρα.

«Ο Κιάνου έκανε πολλές ερωτήσεις που σκάλιζαν βαθιά για να βρουν  την ψυχή του χαρακτήρα. Σε κάποια φάση σηκώθηκε στο τραπέζι στη μέση του αίθριου της Pixar και έκανε πόζες και το σήμα της νίκης. Ήταν τόσο αστείο. Είναι όλα στην ταινία και είναι όλα Κιάνου».

Η τέταρτη ταινία «Toy Story» ακολουθεί την Μπόνι, την κάτοχο των παιχνιδιών του Άντι, η οποία φτιάχνει κυριολεκτικά ένα νέο παιχνίδι από ένα πλαστικό πιρούνι.

Πολύ γρήγορα, όμως, ο Φόρκι δραπετεύει από το τροχόσπιτο με το οποίο ταξιδεύουν η Μπόνι και η οικογένειά της και ο Γούντι πηδάει έξω να τον ακολουθήσει. Συναντούν την Μπο Πιπ, η οποία τα καταφέρνει μόνη της αρκετά χρόνια…

Η ταινία «Toy Story 4» αναμένεται να αρχίσει να προβάλλεται στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 29 Ιουνίου. Toy Story 4: Το trailer της ταινίας

Toy Story: Πληροφορίες για τη σειρά ταινιών

Το Toy Story (δευτερεύων ελληνικός τίτλος: Η Ιστορία των Παιχνιδιών) είναι αμερικανική ταινία κινουμένων σχεδίων παραγωγής 1995. Είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της Pixar καθώς και η πρώτη που δημιουργήθηκε εξ ολοκλήρου από ηλεκτρονικό υπολογιστή. Τη χρηματοδότηση και τη διανομή της ανέλαβε η Disney. Την ταινία σκηνοθέτησε ο Τζον Λάσιτερ και το σενάριο έγραψε ο ίδιος μαζί με τους Άντριου Στάντον, Τζόελ Κοέν και Άλεκ Σόκολοβ.

Οι Τομ Χανκς και Τιμ Άλεν δανείζουν τις φωνές τους στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Η υπόθεση είναι βασισμένη στην ιστορία μιας ομάδας παιχνιδιών, τα οποία προσποιούνται ότι είναι άψυχα αντικείμενα μπροστά στους ανθρώπους και εστιάζει στην υφασμάτινη κούκλα Σερίφη Γούντι και στον πλαστικό αστροναύτη Μπαζ Λαϊτγίαρ.

Η Pixar, η οποία δημιουργούσε ταινίες κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους για να προωθήσουν τους υπολογιστές τους, προσεγγίστηκε από τη Disney για να αναλάβουν την παραγωγή μια ταινίας κινουμένων σχεδίων με τη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή μετά την επιτυχία της μικρού μήκους ταινίας Tin Toy (1988). Οι Λάσιτερ, Στάντον και Πιτ Ντόκτερ έγραψαν κάποια σεναριακά προσχέδια, τα οποία απορρίφθηκαν από τη Disney πιέζοντας για μια πιο «κοφτερή» ταινία. Μετά από καταστροφικά δοκιμαστικά, η παραγωγή σταμάτησε και το σενάριο ξαναγράφτηκε ώστε να βρίσκεται πιο κοντά στον τόνο και στο θέμα που επιθυμούσε η Pixar: ότι τα παιχνίδια θέλουν απεγνωσμένα τα παιδιά να παίζουν μαζί τους και ότι αυτή τους η επιθυμία επηρεάζει τις ελπίδες, τους φόβους και τις πράξεις τους.» Το στούντιο που τότε απαρτιζόταν από μικρό αριθμό εργαζομένων, παρήγαγε την ταινία κάτω από μικρές οικονομικές πιέσεις.

Η ταινία κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους στις 22 Νοεμβρίου 1995 στις Ηνωμένες Πολιτείες και στις 5 Απριλίου 1996 στην Ελλάδα. Απέσπασε διθυραμβικά σχόλια από τους κριτικούς, τόσο για την τεχνική καινοτομία της στο είδος των κινουμένων σχεδίων αλλά και για το έξυπνο σενάριο και σήμερα θεωρείται μία από τις καλύτερες ταινίες κινουμένων σχεδίων που έγιναν ποτέ. Αποδείχθηκε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία, αποφέροντας 361,9 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως. Παρά όμως τη μεγάλη της εμπορική επιτυχία παραμένει μέχρι σήμερα η χαμηλότερη σε εισπράξεις ταινία της Pixar, ενώ το Toy Story 3 είναι η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία τόσο της Pixar όσο και στο είδος των κινουμένων σχεδίων, μέχρι το 2013 που την ξεπέρασε το Ψυχρά κι Ανάποδα.

Έλαβε τρεις υποψηφιότητες για Όσκαρ, μεταξύ των οποίων στην κατηγορία Πρωτότυπου Σεναρίου κάνοντας το Toy Story την πρώτη ταινία κινουμένων σχεδίων που λαμβάνει υποψηφιότητα για Όσκαρ Σεναρίου.

Βραβεύτηκε με το Ειδικό Όσκαρ Προσφοράς για την καινοτομία της ως η πρώτη ταινία κινουμένων σχεδίων φτιαγμένη ολόκληρη με τη χρήση υπολογιστή. Έλαβε επίσης δύο υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα και μία για BAFTA. Το 2005 η ταινία επελέγη από τη Βιβλιοθήκη του Αμερικάνικου Κογκρέσου ως τμήμα του Εθνικού Μητρώου Κινηματογράφου ως πολιτιστικά, ιστορικά και αισθητικά σημαντική.

Η μεγάλη επιτυχία του Toy Story οδήγησε σε δύο συνέχειες, το Toy Story 2 το 1999 και το Toy Story 3 το 2010. Και οι δύο συνέχειες έγιναν τεράστιες εισπρακτικές και καλλιτεχνικές επιτυχίες.