zox.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Κατερίνα Νοτοπούλου: «Επιλέξαμε να δείχνουμε και όχι να λέμε»
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κατερίνα Νοτοπούλου: «Επιλέξαμε να δείχνουμε και όχι να λέμε»

Η Κατερίνα Νοτοπούλου, υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης, μίλησε στο ΑΠΕ για το πρόγραμμα του συνδυασμού της.

Την πεποίθηση ότι θα είναι η πρώτη γυναίκα δήμαρχος στη Θεσσαλονίκη εκφράζει η υποψήφια για τη διεκδίκηση του κεντρικού Δήμου και επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη μαζί» Κατερίνα Νοτοπούλου, σε συνέντευξη στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η κυρία Νοτοπούλου δηλώνει πως θα συνεχίσει στο δρόμο που άνοιξε η διοίκηση Μπουτάρη, εκτιμώντας ότι θα καταφέρει να φτάσει στο στόχο της μαζί με τους πολίτες, μαζί με ανθρώπους που κάνουν όνειρα για την πόλη, με αυτούς που ενδιαφέρονται για την υπεράσπιση του δημόσιου χώρου.

Προσθέτει, ότι τα μηνύματα που λαμβάνει από τους δημότες, μετά την ανακοίνωση του προγράμματος της παράταξής της, είναι «εξαιρετικά ενθαρρυντικά» και πως σε περίπτωση εκλογής θα πείσει με το έργο της από τους πρώτους μήνες αυτούς που της έδωσαν τη νίκη, αλλά και εκείνους που δεν την στήριξαν στην κάλπη.

Για την έλλειψη εμπειρίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που της καταλογίζουν ορισμένοι, τονίζει ότι από τις θέσεις ευθύνης που κατείχε, ως διευθύντρια στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη και ως υφυπουργός Εσωτερικών για τη Μακεδονία και τη Θράκη, γνωρίζει τα προβλήματα όσο λίγοι και ξεκαθαρίζει πως δεν βλέπει τον κεντρικό Δήμο ως «σκαλοπάτι» προς τη Βουλή.

View this post on Instagram

Γνωριστήκαμε στο μεγάλο αγώνα για την ελεύθερη #ΕΡΤ3. Η υποψηφιότητα του Χρήστου Γιαννούλη έχει τη δυναμική της προσφοράς και της ευθύνης. Είναι μια υποψηφιότητα που ενώνει, γιατί και ο ίδιος είναι από τους ανθρώπους που επιδίωξαν πάντα τις συναινέσεις, χωρίς το φόβο της σύγκρουσης όπου και όποτε χρειάζεται, προκειμένου να υπηρετήσει το συλλογικό συμφέρον. @christosgiannoulis_

A post shared by Κατερίνα Νοτοπούλου (@notopoulou_katerina) on

Η Κατερίνα Νοτοπούλου ανέφερε σχετικά στο ΑΠΕ:

Οι πολίτες είναι δύσπιστοι με τις δημοτικές αρχές. Όχι μαζί μας, γενικά. Κι αυτό είναι λογικό. Για αυτό και επιλέξαμε, στον πυρήνα του δικού μας προγράμματος, περισσότερο να δείχνουμε κι όχι τόσο να λέμε. Πιστεύω λοιπόν πως μέρα με τη μέρα οι θέσεις και οι προτάσεις μας θα τυγχάνουν όλο και μεγαλύτερης αποδοχής.

Ήδη αυτό φαίνεται από τις αντιδράσεις του κόσμου που συναντάμε καθημερινά από τη μία άκρη της πόλης έως την άλλη. Τα μηνύματα είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικά για την έκβαση της μάχης που δίνουμε προκειμένου η Θεσσαλονίκη να μην επιστρέψει σε ένα παρελθόν που στέρησε δυνατότητες και ευκαιρίες. Να μην ζήσουμε ξανά με ένα σύστημα διοίκησης που αδιαφορεί για τις ανάγκες των πολλών.

Το επαναλαμβάνω αλλά έχει σπουδαία αξία: εμείς θα συνεχίσουμε στο δρόμο που άνοιξε η διοίκηση του Γιάννη Μπουτάρη, για μία Θεσσαλονίκη που δεν θα φοβάται τη σκιά της. Που δεν θα κρύβει το παρελθόν της, δεν θα διώχνει τα παιδιά της, δεν θα τιμά δωσίλογους στα ονόματα των δρόμων.

Παράλληλα, θα ανοίξουμε πολλούς νέους δρόμους, με στόχο η πόλη μας να είναι πρώτη στα ποσοστά ανακύκλωσης και κομποστοποίησης απορριμμάτων σε όλη την Ελλάδα. Με ένα Δήμο που θα είναι διαρκώς δίπλα σε αυτούς που έχουν ανάγκη, με περισσότερους και καλύτερους χώρους πρασίνου. Με γειτονιές που θα αξίζει να ζεις και να τις επισκέπτεσαι. Με μία τοπική οικονομία με χαμηλή ανεργία και πολλά συνεταιριστικά εγχειρήματα.