zox.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Μαγειρίτσα κοτόπουλο: Η ιδιαίτερη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μαγειρίτσα κοτόπουλο: Η ιδιαίτερη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη

Μαγειρίτσα κοτόπουλο από τον Άκη Πετρετζίκη, για όσους θέλουν να δοκιμάσουν μια εναλλακτική συνταγή.

Μαγειρίτσα κοτόπουλο, για όσους θα ήθελαν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό σε σχέση με τα συνηθισμένα. Ο Άκης Πετρετζίκης και το Kitchen Lab παρουσιάζουν τη συνταγή αυτή, με στόχο να προσφέρουν μια εναλλακτική ιδέα, στους λάτρεις του πασχαλινού εδέσματος. Η συνταγή έχει ως εξής:

Μαγειρίτσα κοτόπουλο: Η εκτέλεση της συνταγής

Σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε τα συκωτάκια κοτόπουλο και σιγοβράζουμε για 3-4 λεπτά να φύγει η πικρή γεύση. Όση ώρα βράζουν τα συκωτάκια, φοράμε τα γάντια μας και κόβουμε το κοτόπουλο σε ωραίες μπουκίτσες 1 εκατοστού. Αφαιρούμε τα συκωτάκια από την κατσαρόλα, τα κόβουμε λίγο και τα αφήνουμε στην άκρη.

Τοποθετούμε μία άλλη κατσαρόλα πάνω στη φωτιά, ρίχνουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο που έχουμε ψιλοκόψει. Ρίχνουμε και τους σπόρους γλυκάνισου, το κοτόπουλο, τα συκωτάκια και ανακατεύουμε. Με το που πάρει ωραίο χρώμα το κοτόπουλο, ρίχνουμε το ρύζι και σοτάρουμε. Στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.

Μόλις εξατμιστεί, ρίχνουμε το νερό και τον κύβο (ή τον ζωμό), τον μισό άνηθο χωρίς τα κοτσάνια, τα μισά φρέσκα κρεμμυδάκια, το σπανάκι και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο νερό. Μετά από 20 λεπτά, το ρύζι έχει βράσει και φτιάχνουμε το αυγολέμονο. Για το αυγολέμονο

Σε ένα μπολ, ρίχνουμε ξύσμα από 1 λεμόνι, χυμό από 2, τα αυγά και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, τα υπόλοιπα μυρωδικά μας (1/2 άνηθο και 1 φρέσκο κρεμμυδάκι) και λίγο μπούκοβο. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και με μία κουτάλα μεταφέρουμε 4-5 κουταλιές από το ζουμί της κατσαρόλας στο μπολ.

Στη συνέχεια, αδειάζουμε όλο το περιεχόμενο του μπολ στην κατσαρόλα και μεταφέρουμε πίσω στη φωτιά. Περιμένουμε 30» να πήξει η σούπα και ανακατεύουμε. Αν έχει πήξει πολύ προσθέτουμε καυτό νερό για να τη φέρουμε στην επιθυμητή σύσταση. Μόλις δούμε την πρώτη φουσκάλα, αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Αλατοπιπερώνουμε και αν θέλουμε προσθέτουμε λεμόνι. Σερβίρουμε με φρέσκα μυρωδικά, μπούκοβο και λίγο ελαιόλαδο.