zox.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Τζένη Καρέζη: Πως «πάγωσαν» οι σχέσεις με τον πατέρα της
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τζένη Καρέζη: Πως «πάγωσαν» οι σχέσεις με τον πατέρα της

Η Τζένη Καρέζη δεν πέρασε και τα καλύτερα χρόνια με τον πατέρα της, ο οποίος είχε τρελαθεί όταν έμαθε ότι ήθελε να γίνει ηθοποιός.

Η Τζένη Καρέζη είχε εκφράσει από τα πρώτα της χρόνια τις καλλιτεχνικές της ανησυχίες. Ωστόσο, δεν βρήκε την ανταπόκριση που θα περίμενε από τους γονείς της και δη τον πατέρα της. Γι’ αυτό και όταν ο πατέρας της έμαθε για τις προθέσεις της, οι σχέσεις τους «έσπασαν» και έκαναν χρόνια ώστε να ξαναβρεθούν. Οι γονείς της ήταν κι οι δύο εκπαιδευτικοί, αλλά διαμετρικά αντίθετοι χαρακτήρες. Ο Κωνσταντίνος Καρπούζης ήταν γυμνασιάρχης, μαθηματικός όπου όλα στη ζωή έπρεπε να υπάγονται σε μαθηματικούς κανόνες. Παντού κουτάκια, εξισώσεις και νούμερα. Από την άλλη, η μητέρα της, Θεώνη, δασκάλα, ήταν πιο θεωρητική της ζωής, υποστηρίζοντας την μικρή Τζένη σε κάθε της απόφαση.

Όταν λοιπόν η Τζένη Καρέζη είχε εναντιωθεί στις επιθυμίες του πατέρα της για ακαδημαϊκές σπουδές, έγινε… χαμός. Μάλιστα, όπως είχε αναφέρει ο Κώστας Καζάκος, ο πατέρας της, της έδωσε ένα χαστούκι λέγοντας της «Πουτάνα θα γίνεις». Τότε πήρε τη μητέρα της και έφυγαν από το σπίτι να ζήσουν οι δυο τους, κόβοντας κάθε επαφή με εκείνον. Συναντήθηκαν ξανά μετά από χρόνια, όταν είχε γεννηθεί ο γιος της. Ενώ, τις λίγες στιγμές του πατέρα της πριν πεθάνει από το ατύχημα που είχε, η αγάπη που έδειχνε γι αυτόν ήταν σχεδόν τρομακτική. Ο Καζάκος χαρακτηριστικά θυμάται «Τρέξαμε μέσα στη νύχτα και τον βρήκαμε σε ένα ράντζο. Η Τζένη άρχισε να φωνάζει να φέρουμε γιατρούς από τη Γαλλία, ήταν θέμα ωρών, όμως, της έλεγαν οι γιατροί. Το άλλο βράδυ, μετά την παράσταση, μπαίνουμε στο δωμάτιο όπου πλέον τον είχαν μεταφέρει και μέσα στο μισοσκόταδο πλησιάζουμε στο προσκεφάλι του, από τη μία μεριά η Τζένη, από την άλλη εγώ. Είχε κλειστά τα μάτια του, δεν τα άνοιξε ποτέ, και όταν η Τζένη έσκυψε επάνω του, τον άκουσα να λέει «Ευγενούλα». Μου κόπηκαν τα γόνατα, την έπιασαν τα κλάματα την Τζένη. Δεν ξαναμίλησε εκείνος».

Τζένη Καρέζη: Η προσωπική της ζωή

Ο πρώτος της γάμος ήταν με τον δημοσιογράφο Ζάχο Χατζηφωτίου (1962-1964). Ο Γάμος τους έγινε στις 7 Μαΐου του 1962, στην Κρύπτη Αγίας Φιλοθέης με κουμπάρα την Μάγια Καλλιγά ενώ, το γαμήλιο πάρτι δόθηκε στο ξενοδοχείο «Auberge» στη Βαρυμπόμπη. Η νύφη φορούσε νυφική δημιουργία του Έλληνα σχεδιαστή Ντίμη Κρίτσα, με τον οποίο διατηρούσε φιλική και επαγγελματική σχέση. Το ταξίδι του μέλιτος έγινε στο Παρίσι.  Ο γάμος τους δεν είχε μακρά διάρκεια, καθώς όπως υποστηρίζει ο Ζάχος Χατζηφωτίου, είχαν μεγάλη διαφορά στον τρόπο ζωής τους. Από τη μία τα συχνά επαγγελματικά ταξίδια του Χατζηφωτίου και από την άλλη οι επαγγελματικές υποχρεώσεις της Καρέζη δημιούργησαν απόσταση στο ζευγάρι που οδήγησε στο διαζύγιο.

Το 1967 κατά την διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Κοντσέρτο για πολυβόλα» του Ντίνου Δημόπουλου, παραγωγής Φίνος Φιλμ, γνωρίζεται και ερωτεύεται με τον συμπρωταγωνιστή της Κώστα Καζάκο. Η σχέση θα επισημοποιηθεί στις 5 Αυγούστου του 1968, όπου και πραγματοποιείται ο γάμος τους, παρουσία λίγων και αγαπημένων ανθρώπων τους. Η ζωή της αλλάζει και ανοίγει μπροστά της ένα νέο κεφάλαιο, που θα την κάνει να νιώθει σύμφωνα και με δικές της δηλώσεις ολοκληρωμένη. Τον επόμενο χρόνο (25/4/1969) η Τζένη Καρέζη και ο Κώστας Καζάκος απέκτησαν ένα γιο, τον επίσης ηθοποιό Κωνσταντίνο Καζάκο. Η Τζένη Καρέζη και ο Κώστας Καζάκος, παρέμειναν μαζί ως τον πρόωρο θάνατο της, το 1992.