zox.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Τζένη Καρέζη: Όταν δέχθηκε επίμονο φλερτ από τον Αλέν Ντελόν
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τζένη Καρέζη: Όταν δέχθηκε επίμονο φλερτ από τον Αλέν Ντελόν

Η επίσκεψη του Αλέν Ντελόν στην Ελλάδα και το "στενό μαρκάρισμα" στη Τζένη Καρέζη. Τι αναφέρει ο Τύπος της εποχής.

Η επίσκεψη του Αλέν Ντελόν στην Ελλάδα τον Ιούλιο του 1960, μετά της τότε συζύγου του, Ρόμι Σνάιντερ, η συνάντησή του με τη Τζένη Καρέζη και μια ανταλλαγή φιλοφρονήσεων, έγιναν πρώτο θέμα στον ελληνικό Τύπο. Ο Ντελόν εκφράζοντας τον θαυμασμό του για την Ελληνίδα ηθοποιό και τα μάτια της, προκάλεσε αντιδράσεις από τη Ρόμι Σνάιντερ, όπως διαβάζουμε στο σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας ΕΜΠΡΟΣ στο φύλλο της 09.07.1960 με την υπογραφή του Νίκου Μαστοράκη.

Τόπος του εγκλήματος ήταν το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, όπου ο Αλέν Ντελόν, συνοδευόμενος από τη Ρόμι Σνάιντερ και τον σκηνοθέτη Λουκίνο Βισκόντι, παρακολούθησε την παράσταση της τραγωδίας «Εκάβη» με πρωταγωνίστρια την Κατίνα Παξινού. Καθισμένοι στα διαζώματα του θεάτρου παρακολουθούσαν ως θεατές την παράσταση και η Τζένη Καρέζη με τον Λυκούργο Καλλέργη.

Σε κάποια στιγμή οι δύο Έλληνες ηθοποιοί κατευθύνθηκαν προς την πλευρά των Ευρωπαίων συναδέλφων τους, ανταλλάσσουν χαιρετισμούς και κάθονται δίπλα τους. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης ο Ντελόν έριχνε το βλέμμα του προς την πλευρά της Καρέζη, η οποία ανταπέδιδε με ένα ευγενικό χαμόγελο κάνοντας έξαλλη τη Σνάιντερ. Αργότερα, σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου προς τον Ντελόν, αν του αρέσει ως γυναίκα η Τζένη Καρέζη, εκείνος απάντησε: «Είναι από τις γυναίκες που θα μπορούσα να αγαπήσω μέσα σε μια στιγμή. Έχει δύο μάτια καταπληκτικά!».

Όμως το – πραγματικό ή υποτιθέμενο – φλερτ φαίνεται πως συνεχίστηκε και στην τραπεζαρία πρώτης θέσης στη «Νεράιδα», το πλοίο επιστροφής των εγχώριων και ξένων σταρ στην περιοχή της πρωτεύουσας.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, «.. ο Αλέν Ντελόν προτίμησε να αναθέσει στον Βισκόντι τη μνηστή του κι αυτός να κάνει παρέα στην Τζένη. Η Καρέζη δεν άργησε, φυσικά, να αντιληφθεί το άγριο φλερτ του Αλέν, αλλά λόγοι ευγενείας δεν της επέτρεπαν να τον αντικρούσει ή να δείξει τη δυσαρέσκειά της – αν υπήρχε. Αρκέστηκε λοιπόν να χαμογελά στα κοπλιμέντα του ή να γελά, όταν αυτός της ψιθύριζε στ’ αυτί κανένα αστείο. Εν τω μεταξύ, στην άλλη άκρη του τραπεζιού, η Ρόμι παρουσίασε θλιβερή όψη έτσι κατσουφιασμένη, καθώς ήτανε. Δεν έφαγε πολύ, δε μιλούσε, δε γελούσε και αρνήθηκε να υπογράψει ένα αυτόγραφο σε μια… εκ παραθύρου προερχόμενη θαυμάστρια».

Το φλερτ συνεχίστηκε και στη γέφυρα του πλοίου, όπου ο Ντελόν «έκανε χίλια δυο αστεία για να φαίνεται ευχάριστος ρίχνοντας πού και πού… κατατοπιστικά βλέμματα προς το μέρος της Σνάιντερ, που αντιδρούσε με τον δικό της τρόπο». Μάλιστα, σε κάποια στιγμή ο Λουκίνο Βισκόντι φέρεται να προσπάθησε να… συνετίσει τον Ντελόν εισπράττοντας τη δυσαρέσκεια του Γάλλου ηθοποιού – ή τουλάχιστον αυτό διαβάζουμε στο ρεπορτάζ.Όσον αφορά τη γνώμη της Καρέζη για τον συνάδελφό της που την φλέρταρε επίμονα; «Είναι πολύ καλό παιδί και πολύ γοητευτικός.
Τον γνώριζα κι απ’ την Ρώμη…»