ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρένα Βλαχοπούλου: Η επιτυχημένη πρόβλεψή της για τον Μητσοτάκη και τη βροχή

Όταν η Ρένα Βλαχοπούλου είχε μαντέψει υπέρ του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη αλλά και της... βροχής στην Αθήνα.

ZOX TEAM
|
16.05.2019 | 18:47

Δύο πράγματα δεν ήταν… κρυφά όσον αφορά τη Ρένα Βλαχοπούλου. Το πρώτο ήταν το ταλέντο της πάνω στη σκηνή αλλά και ενώπιον του κινηματογραφικού φακού. Ταλέντο που την κατέταξε ως μια από τις σημαντικότερες Ελληνίδες ηθοποιούς του περασμένου αιώνα. Το δεύτερο ήταν η πολιτική της τοποθέτηση. Η αξέχαστη ηθοποιός είχε ταχθεί ξεκάθαρα στο πλευρό της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με το ellinikoskinimatografos.gr, κάθε φορά που πήγαινε να ψηφίσει οι δημοσιογράφοι των εφημερίδων που υποστήριζαν τη Ν.Δ. τής ζητούσαν να κάνει δηλώσεις σχετικά με τις προσδοκίες της για το αποτέλεσμα. Εκείνη πάντα φυσικά τόνιζε την αισιοδοξία της για τη νίκη της Ν.Δ.: αρκετές φορές βέβαια έπεσε έξω, ωστόσο μια φορά ειδικά έπεσε μέσα, όχι τόσο ως προς την πολιτική της πρόβλεψη (τον Απρίλιο του 1990 το γνώριζαν και οι πέτρες ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και η Ν.Δ. θα έπαιρναν την πολυπόθητη αυτοδυναμία, μετά από τρεις συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις) αλλά ως προς τη… μετεωρολογική της πρόβλεψη.

Την άνοιξη του ’90 το πρόβλημα της λειψυδρίας στην Αθήνα ήταν πολύ έντονο και απασχολούσε πολύ κοινό και media (κάθε μέρα τα ΜΜΕ ενημέρωναν για πόσες μέρες θα είχε ακόμα νερό η πρωτεύουσα!). Είχε δηλώσει λοιπόν η Ρένα «Κυριακή των Βαΐων θα νικήσει η Ν.Δ., Μεγάλη Δευτέρα θα ορκιστεί πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης, Μεγάλη Τρίτη θα συννεφιάσει και Μεγάλη Τετάρτη θα βρέξει!».

Κι έτσι ακριβώς συνέβη… Και η βροχή έπεσε και ο Μητσοτάκης έγινε πρωθυπουργός, κι η σύζυγός του Μαρίκα Μητσοτάκη, έγινε η πρώτη κυρία της χώρας και συχνά δήλωνε ότι η ίδια και ο τότε πρωθυπουργός είναι θαυμαστές του ταλέντου της Ρένας.

Το γεγονός ότι η Ρένα ήταν τόσο δημοφιλής αλλά και το ότι τασσόταν ανοιχτά υπέρ της Νέας Δημοκρατίας οδήγησε φυσικά το κόμμα στο να της προτείνει κάποιες φορές να κατέβει ως υποψήφια βουλευτίνα στα ψηφοδέλτια του κόμματος, γεγονός που, θυμάμαι, είχε περάσει ως αναφορά ακόμα και στο νούμερο «Αλαλούμ αλαλούμ» του συμπρωταγωνιστή της Κώστα Καρρά στην επιθεώρηση Τρελλάντα Λαμπάντα, το 1989-90.

Ο Καρράς ανέφερε πως τα κόμματα έκαναν επανειλημμένα προτάσεις σε ηθοποιούς όπως η Ρένα για να θέσουν υποψηφιότητα, αλλά εκείνη τους έλεγε «Δεν θέλω βρε παιδιά, αφήστε με ήσυχη!» Απέρριπτε σταθερά τέτοιες προτάσεις, γιατί–σωστά–θεωρούσε ότι η ανάμειξή της στην ενεργό πολιτική θα έκανε μεγάλο μέρος του κόσμου να την αντιπαθήσει και δεν θα θυσίαζε με τίποτα την αγάπη που της έδειχνε ο κόσμος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

To Zox.gr χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

αποδοχή