zox.gr / TV / Γιάννης Λουκάκος: «Δεν γίνεσαι μάγειρας από το MasterChef» (vid)
TV

Γιάννης Λουκάκος: «Δεν γίνεσαι μάγειρας από το MasterChef» (vid)

Ο Γιάννης Λουκάκος είπε την άποψή του για τις προοπτικές που ανοίγει το MasterChef.

Ο σεφ, Γιάννης Λουκάκος, παραχώρησε συνέντευξη στη Μένια Κούκου για την εκπομπή «Όλα λάθος». Ο δημοφιλής σεφ μίλησε για την guest παρουσία του στο MasterChef, αλλά και για την πρόθεσή του να βρίσκεται σε τηλεοπτική εκπομπή. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο γεγονός πως, κατά την άποψή του, δεν γίνεται μάγειρας όποιος επιλέξει να συμμετάσχει στο δημοφιλές ριάλιτι μαγειρικής. Τέλος, έκανε σχόλιο και για την τωρινή του σχέση, αναφέροντας ότι ο γάμος δεν είναι κριτήριο σοβαρότητας.

Ο Γιάννης Λουκάκος είπε τα εξής στην εκπομπή «Όλα λάθος«: «Ο κόσμος πίστευε για μένα ότι είμαι πολύ σκληρός και αυστηρός. Θα ήθελα να είμαι σε κάποια τηλεοπτική εκπομπή. Όποιος θέλει να γίνει μάγειρας δεν πηγαίνει στο MasterChef. Το MasterChef είναι εφήμερο και δεν μπορεί να σε πάει παρακάτω. Έχω σοβαρό δεσμό και δεν περιμένω έναν γάμο για να επισφραγίσει τη σοβαρότητα της σχέσης».

Γιάννης Λουκάκος: Σύντομο βιογραφικό

Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στις ΗΠΑ στις 19/11/1973. Μεγάλωσε στην Αθήνα, ενώ τελειώνοντας το λύκειο το 1991 επέστρεψε στις ΗΠΑ για σπουδές. Σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός στο Pennsylvania State University, όπου αποφοίτησε το 1996. Άρχισε να εργάζεται σε εστιατόρια κατά τη διάρκεια της φοίτησής του, αρχικά για χαρτζιλίκι αλλά και για να ασκεί το αγαπημένο του χόμπι, τη μαγειρική. Αποδείχθηκε ότι η μαγειρική για τον Γιάννη ήταν κάτι πολύ παραπάνω από χόμπι και έτσι αποφάσισε να την ακολουθήσει επαγγελματικά.

Το 1997 ξεκίνησε σπουδές στο Culinary Institute of America (CIA), μία από τις καλύτερες σχολές μαγειρικής στον κόσμο. Οι σπουδές μαζί με την πεντάμηνη πρακτική άσκηση σε ξενοδοχείο 5 αστέρων στο Φοίνιξ της Αριζόνα διήρκεσαν δύο έτη. Μετά την αποφοίτησή του εργάστηκε, μεταξύ άλλων, στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης στο ξενοδοχείο «Waldorf Astoria» και στο εστιατόριο «Park Avenue Cafe». Η εμπειρία του στην εστιατορική σκηνή της Νέας Υόρκης υπήρξε καθοριστική για την εξέλιξη της πορείας του στο χώρο. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, το 2000, εργάστηκε στο «Boschetto», αρχικά ως sous chef ενώ αργότερα ανέλαβε για μικρό χρονικό διάστημα την ηγεσία της κουζίνας ως σεφ. Το 2004 ξεκίνησε να εργάζεται στον Όμιλο Yes Hotels & Restaurants («Semiramis», «Twentyone», «Periscope»), στη θέση του Executive Chef της εταιρείας. Μέσα από αυτήν τη θέση κατάφερε να δημιουργήσει το προσωπικό του στυλ στη μαγειρική για το οποίο αναδείχτηκε και έλαβε το βραβείο Gourmet της Ελευθεροτυπίας το 2006 και το 2007.

Ακολουθώντας το όραμά του για ένα δικό του εστιατόριο αποχώρησε από τα ξενοδοχεία τον Ιούλιο του 2008 και άρχισε να ψάχνει για χώρο στην περιοχή του Χαλανδρίου. Το άνοιγμα του «Ψωμί & αλάτι» στις 2 Απριλίου 2009, αποτελεί, μέχρι στιγμής, την πραγμάτωση ενός από τους σημαντικότερους επαγγελματικούς του στόχους. Το 2010 ο Γιάννης Λουκάκος συμμετείχε, ως κριτής, στο επιτυχημένο τηλεοπτικό πρόγραμμα Master Chef, το οποίο προβλήθηκε από το Mega Channel, ενώ ένα χρόνο αργότερα συμμετέχει επίσης ως κριτής στην τηλεοπτική εκπομπή «Master Chef Junior».