zox.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου: Διοργανώνει το 8ο Athens Film Factory
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου: Διοργανώνει το 8ο Athens Film Factory

Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου: Το 8ο Film Factort διοργανώνεται σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και θα «τρέξει» από 13 ως 15 Δεκεμβρίου.

Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου: Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου (ΕΑΚ) σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, διοργανώνει το 8ο Film Factory, από 13 ως 15 Δεκεμβρίου. Ένα χορταστικό τριήμερο σεμιναρίων και συζητήσεων για τον κινηματογράφο και όσους εργάζονται μπροστά και πίσω από την κάμερα, για σπουδαστές, νέους κινηματογραφιστές και σινεφίλ, με θέμα τη δημιουργικότητα μέσα από τη συνεργασία. Η είσοδος είναι ελεύθερη και δωρεάν για το κοινό.

Για όγδοη χρονιά, υποψήφιοι και βραβευμένοι με το Βραβείο Ίρις, σκηνοθέτες, παραγωγοί, ηθοποιοί, σεναριογράφοι, διευθυντές φωτογραφίας, μοντέρ, ηχολήπτες και σχεδιαστές ήχου, μακιγιέρ, σκηνογράφοι, ενδυματολόγοι, μουσικοσυνθέτες και ειδικοί των εφέ, θα βρεθούν στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης προκειμένου να μιλήσουν για τη δουλειά τους, τις αγωνίες και τις χαρές τους, για τη μεγάλη τους αγάπη στον κινηματογράφο, για τη συνεργασία που χωρίς αυτή δεν υπάρχουν οι ταινίες, για τους φόβους και την ορμή τους, την ομαδικότητα, το πάθος και το ρίσκο.

Οι σκηνοθέτες Άγγελος Φραντζής, Νίκος Λαμπό και Ζακλίν Λέντζου, θα αποδομήσουν μία, δύο, τρεις ή και περισσότερες ταινίες. Οι παραγωγοί Αμάντα Λιβανού και Κλαούντια Σμιέτζα από την Πολωνία, θα αποκαλύψουν τα μυστικά των συμπαραγωγών όπως τα γνώρισαν μέσα από τον «Οίκτο» του Μπάμπη Μακρίδη. Οι σκηνοθέτες-σεναριογράφοι Γιάννης Οικονομίδης και Χάρης Λαγκούσης και ο συγγραφέας-σεναριογράφος Δημοσθένης Παπαμάρκος θα μοιραστούν με το κοινό, πώς συνέγραψαν το σενάριο της «Μπαλάντας της τρύπιας καρδιάς» του Γιάννη Οικονομίδη, μιας ταινίας που αναμένουμε στο κοντινό μέλλον. Οι σκηνοθέτες Ελένη Αλεξανδράκη, Πάνος Δεληγιάννης, Δημήτρης Γκότσης και οι παραγωγοί Γιούρι Αβέρωφ και Ρέα Αποστολίδη, θα βγάλουν το ντοκιμαντέρ από το αυστηρό πλαίσιο που συχνά το περιορίζει. Οι ηθοποιοί Άρης Σερβετάλης, Γιάννης Στάνκογλου, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου και Μαρία Φιλίνη θα δείξουν στο κοινό τον δρόμο «μέχρι τελικής πτώσεως». Ο μοντέρ Γιώργος Μαυροψαρίδης και ο συνθέτης Coti K, θα βρουν τον ρυθμό μέσα στο χάος.

Ο διευθυντής φωτογραφίας Γιώργος Καρβέλας, ο σκηνογράφος Κώστας Παππάς και οι ενδυματολόγοι Εβελίνα Δαρζέντα και Δάφνη Κολυβά θα δώσουν στην εικόνα σχήμα, χρώμα και φως. Οι ηχολήπτες, σχεδιαστές και μιξέρ ήχου Κώστας Βαρυμποπιώτης, Στέφανος Ευθυμίου, Λέανδρος Ντούνης και Χρήστος Γούσιος θα μας ξεναγήσουν στο αόρατο της δουλειάς τους. Οι ειδικοί των σπέσιαλ και οπτικών εφέ Γιώργος και Ρούλης Αλαχούζος, Αντώνης Κοτζιάς, Ανθή Τσιρούκη, παρέα με τη μακιγιέζ Κατερίνα Βαρθαλίτου και την πολύτιμη βοήθεια της ηθοποιού Ρομάννας Λόμπατς, θα επιχειρήσουν να μαγέψουν το κοινό και φυσικά και ψηφιακά.

Παράλληλα, έχοντας μόλις ολοκληρώσει την απαιτούμενη τεχνική επεξεργασία και εμπλουτίσει με 4 νέους τίτλους την υπάρχουσα λίστα ταινιών που διαθέτουν ειδικούς υπότιτλους για άτομα με προβλήματα ακοής, η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, με την υποστήριξη της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση και σε συνεργασία με την Κίνηση Ανάπηρων Καλλιτεχνών, θα τις προβάλλει το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου στην Ταινιοθήκη, δηλαδή σε μια αίθουσα καθολικά προσβάσιμη.

Συγκεκριμένα, οι ταινίες που θα προβληθούν με ελεύθερη είσοδο είναι: η θρυλική κωμωδία του Νίκου Περάκη, «Λούφα και παραλλαγή», η τρυφερή κομεντί του Χρίστου Γεωργίου «Μικρό έγκλημα», το αισθαντικό ντοκιμαντέρ της Ευαγγελίας Κρανιώτη «Exotica, erotica, etc.», και το βασισμένο στη ζωή του δύτη Ζακ Μαγιόλ ντοκιμαντέρ του Λευτέρη Χαρίτου, «Dolphin Man».