zox.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Μέγκαν Μαρκλ – Χάρι: Όλο το παρασκήνιο της παραίτησης – Η νέα τους δουλειά
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μέγκαν Μαρκλ – Χάρι: Όλο το παρασκήνιο της παραίτησης – Η νέα τους δουλειά

Μέγκαν Μαρκλ - Χάρι: Οι αλλαγές στην ζωή του ζευγαριού και το μελλοντικά πλάνα τους.

Μέγκαν Μαρκλ – Χάρι: Δεν ήταν λίγες οι φορές που οι φήμες οργίαζαν ότι οι σχέσεις με το παλάτι δεν ήταν καθόλου καλές αλλά ούτε και λίγα τα δημοσιεύματα που ενοχλούσαν το ζευγάρι όλο αυτό το διάστημα, με αποτέλεσμα οι δύο τους να παραιτηθούν από τα βασιλικά τους αξιώματά. Μάλιστα, έπειτα του ταξιδιού τους στην Αφρική τον Οκτώβριο όπου τσακώθηκαν έντονα με δημοσιογράφους, αλλά και τις χωριστές χριστουγεννιάτικες διακοπές που έκαναν μακριά από τη βασιλική οικογένεια,αποφάσισαν τελικά να περπατήσουν σε ένα δικό τους διαφορετικό μονοπάτι.

Η ανακοίνωση της παραίτησης και η Αμερική

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους στα social media, σχεδιάζουν από καιρό το επόμενο τους βήμα και θέλουν να φτιάξουν την δική τους φιλανθρωπική δράση και να βγάζουν τα δικά τους χρήματα, χωρίς να έχουν τη βασιλική μισθοδοσία. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως θα κόψουν εντελώς δεσμούς με την Ελισάβετ, τον Κάρολο και τον Ουίλιαμ με την Κέιτ.

Αυτό το διάστημα που πέρασε το ζευγάρι στην Αμερική τους έκανε να αλλάξουν επιθυμίες ζωής. «Μετά από πολλούς μήνες εσωτερικής αναζήτησης και συζητήσεων, αποφασίσαμε να κάνουμε μια μετάβαση αυτή τη χρονιά και να «λαξεύσουμε» έναν νέο ρόλο εντός του θεσμού μας. Σκοπεύουμε να αποσυρθούμε από τις θέσεις των μελών της βασιλικής οικογένειας και να δουλέψουμε για να γίνουμε οικονομικά ανεξάρτητοι.

Είναι η δική σας παρότρυνση τα τελευταία χρόνια που μας κάνει να νιώθουμε έτοιμη γι΄αυτή την αναπροσαρμογή. Σχεδιάζουμε να ισορροπήσουμε το χρόνο μας ανάμεσα στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Βόρεια Αμερική, καθώς θα συνεχίσουμε να τιμάμε τη Βασίλισσα, τις κοινωφελείς δράσεις και τους πατέρας μας. Αυτή η γεωγραφική ισορροπία θα μας επιτρέψει να μεγαλώσουμε τον γιο μας με σεβασμό για την βασιλική του καταγωγή, αλλά παράλληλα θα μας δώσει τον χώρο να προχωρήσουμε με συγκέντρωση στο επόμενο κεφάλαιο, το οποίο περιλαμβάνει το λανσάρισμα της νέας μας φιλανθρωπικής οντότητας. Περιμένουμε εναγωνίως να μοιραστούμε τις λεπτομέρειες μαζί σας εν ευθέτω χρόνω, πάντοτε σε συνεργασία με την Μεγαλειοτάτη, τον Πρίγκιπα της Ουαλίας, τον Δούκα του Κέιμπριτζ κι όλα τα συμβαλλόμενα μέρη».

View this post on Instagram

“After many months of reflection and internal discussions, we have chosen to make a transition this year in starting to carve out a progressive new role within this institution. We intend to step back as ‘senior’ members of the Royal Family and work to become financially independent, while continuing to fully support Her Majesty The Queen. It is with your encouragement, particularly over the last few years, that we feel prepared to make this adjustment. We now plan to balance our time between the United Kingdom and North America, continuing to honour our duty to The Queen, the Commonwealth, and our patronages. This geographic balance will enable us to raise our son with an appreciation for the royal tradition into which he was born, while also providing our family with the space to focus on the next chapter, including the launch of our new charitable entity. We look forward to sharing the full details of this exciting next step in due course, as we continue to collaborate with Her Majesty The Queen, The Prince of Wales, The Duke of Cambridge and all relevant parties. Until then, please accept our deepest thanks for your continued support.” – The Duke and Duchess of Sussex For more information, please visit sussexroyal.com (link in bio) Image © PA

A post shared by The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) on

Η Βασίλισσα έμαθε από την τηλεόραση ότι παραιτούνται

Σύμφωνα με πηγές από το Παλάτι, η Βασίλισσα, όπως και οι Πρίγκιπες Κάρολος και Ουίλιαμ που έμαθαν από την τηλεόραση την παραίτηση, είναι «βαθύτατα απογοητευμένοι», «σοκαρισμένοι, δυσαρεστημένοι και απόλυτα οργισμένοι». «Οι συζητήσεις με τον δούκα και τη δούκισσα του Σάσεξ είναι σε πρώιμο στάδιο. Κατανοούμε την επιθυμία τους να ακολουθήσουν άλλο δρόμο, ωστόσο χρειάζεται χρόνος προκειμένου να διευθετηθούν περίπλοκα θέματα» λέει η ανακοίνωση που εκδόθηκε από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Όπως αναφέρουν οι πηγές, η ανακοίνωση του Πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ ήταν μια προσωπική δήλωση για την οποία δεν είχαν συμβουλευτεί κανέναν από το Παλάτι ή την οικογένεια. Και η κίνησή τους έχει ήδη χαρακτηριστεί από μέλη του βασιλικού περιβάλλοντος και τον βρετανικό τύπο ως «πισώπλατη μαχαιριά», «έλλειψη σεβασμού στη Βασίλισσα» και «αχαριστία» για όσα τους έχει προσφέρει. Η δουλειά που θα κάνουν μετά την παραίτηση τους

Σε ανάρτησή τους κάνουν λόγο για τα νέα επαγγελματικά τους πλάνα, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως θα επικεντρωθούν «στο επόμενο κεφάλαιο, στην έναρξη μιας φιλανθρωπικής οντότητας», ενώ έβγαλαν online και το νέο τους site. Θυμίζουμε πως η Markle ήταν επιτυχημένη ηθοποιός, ωστόσο είχε δηλώσει πως μετά τον γάμο τους θα σταματούσε την καριέρα της στην υποκριτική, όπως και έπραξε.

Ο Χάρι έχει δημιουργήσει τα «Invictus Games», μια αθλητική διοργάνωση με τη συμμετοχή βετεράνων στρατιωτών με κινητικά προβλήματα ή αναπηρίες λόγω τραυματισμών, καθώς και τις φιλανθρωπικές οργανώσεις HALO Trust, Walking With The Wounded, και London Marathon Charitable Trust. Σημειώνεται ακόμη πως κατά τη διάρκεια των 10 χρόνων του στον στρατό, στον οποίο υπηρέτησε μεταξύ του 2005 και του 2015, ο Χάρι λάμβανε μισθό που ήταν 50.000 δολάρια ετησίως. Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ έπαιρνε ακριβώς τα ίδια χρήματα για την εργασία του ως πιλότος και έχει δωρίσει ολόκληρο το ποσό για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Η περιουσία τους

Η κοινή τους περιουσία σύμφωνα με το Forbes ανέρχεται στα 500 εκατομμύρια δολάρια, το 2019. Πρακτικά, μετά την οικονομική τους ανεξαρτητοποίηση, η Μέγκαν μπορεί να επιστρέψει στην ηθοποιία καθώς δε δεσμεύεται πλέον από το εξαντλητικό για εκείνη πρωτόκολλο, όπως γράφει το Ellle. Διευκρινίζεται πως πλέον θα καλύπτουν με ιδιωτικά τους έξοδα τα ταξίδια τους, ωστόσο, δεν αποσαφηνίζεται το ποιος θα καλύπτει τα έξοδά τους ως μέλη της βασιλικής οικογένειας, μιας και τύποις κρατούν τους τίτλους τους αλλά πλέον δεν πληρώνονται από το «Στέμμα». Κοινώς, από τον μέσο Βρετανό φορολογούμενο.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες πάντως, αναμένεται να δημοσιεύονται μέσα στο επόμενο διάστημα στο Sussexroyal.com. Στο site αυτό θα δέχονται πλέον και απ΄ ευθείας τις ερωτήσεις του κοινού τους, όπως και στο λογαριασμό τους στο Instagram.